Books

Jag Caroline

YRKESKVINNA OCH FAMILJEFAR

Carl Farberger är en man med ett imponerande cv: kursetta i lumpen, dubbla examina, frimurare, make, vd, pappa. Han har kämpat hårt och länge för att skaffa sig en position, makt och status. Men en dag tvingas Carl konfrontera frågan han har försökt skjuta ifrån sig under ett halvt liv: Vem är jag?

I Jag, Caroline berättar Caroline Farberger om en barndom präglad av skamkänslor, om en karriär i kostym och om ett enormt driv att till varje pris följa ett livsmanus med riktning rakt framåt. För bortom det välregisserade manuset ruvade någonting som inte fick nämnas.

Caroline Farbergers berättelse handlar om att riskera allt för att få leva som den man är — hur högt priset kan vara och varför det ändå är värt det. På andra sidan fann Caroline en djupare förståelse både för sig själv och för de maktstrukturer som formar våra liv och vårt näringsliv.

CAROLINE FARBERGER (f. 1967) är vd för ICA Försäkring. Hon arbetade tidigare som managementkonsult vid McKinsey och har en lång erfarenhet från olika chefspositioner i försäkringsbranschen. Caroline sommarpratade 2019 och blev senare framröstad av lyssnarna till vinterpratare. Samma år mottog hon också utmärkelsen Årets HBTQ vid QX Gaygalan.

HENRIETTA WESTMAN (f. 1970) är journalist med över tjugo år bakom sig på tidningar som Dagens industri och Sydsvenskan. Hon har tidigare skrivit boken Vägen till Vincent och studerar till psykolog vid Karolinska institutet i Stockholm.

Microsoft Book Talk with Caroline Farberger.